reprezintă o nouă generaţie de aparate de uz casnic care permit crearea condiţiilor confortabile în încăperi rezidenţiale şi industriale, îmbunătăţirea spaţiului de locuit. Utilizarea acestor aparate este încă un pas spre un stil de viaţă mai sănătos.
Avantajele dezinfectării cu ozon:
• eficacitate de dezinfectare mare: de 1, 5-5 ori mai mare decât la iradiere ultravioletă;
• eliminarea multor specii de bacterii patogene;
• contaminare secundară;
• efect de lungă durată: după utilizarea aparatului timp de 30 minute, efectul spaţiului purificat se menţine o lungă perioadă de timp;
• economicitate: aparatul necesită un consum minim de energie;
• siguranţa utilizării şi portabilitate.
Domeniile şi caracteristicile de aplicare ale ozonizatoarelor anionice multifuncţionale:
Purificarea legumelor, fructelor de substanţe chimice toxice: se spală legumele, fructele cu apă, apoi se pun într-un vas, se toarnă apă astfel încât să acopere legumele şi se pune tubul ozonatorului în apă. După purificare legumele, fructele devin mai proaspete, resturile de produse chimice de pe suprafaţă sunt complet eliminate. Avertizare: a nu utiliza vase de aluminiu.
Timp de purificare - 10 minute.
Purificarea cărnii: carnea se clăteşte, apoi se pune într-un vas, se toarnă apă astfel încât să acopere carnea, tubul ozonatorului de plastic se pune în apă, aparatul se pune în funcţiune pe durata de 10 minute
Purificarea fructelor de mare (creveţi, scoici, etc.) de microorganisme: fructele de mare se pun într-un vas cu apă, se utilizeaza 3-5 minute.
Eliminarea mirosurilor neplăcute în încăpere: ozonatorul se pune la o înălţime de 1 metru de la podea, încăperea să eliberează de oameni, se închid toate ferestrele şi uşile, timpul de utilizare este calculat conform suprafeţei încăperii (1 m.p. - 1 minut). După purificare se deschid uşile, ferestrele şi se aeriseşte încăperea.